Op welke manier

Home | Op welke manier

Wij vertellen elkaar ons verhaal.

Stel je eens voor dat je gewoon in een huiskamer zit, met tussen de 5 en 10 personen met een gespreksleider. Mensen die verschillen, in leeftijd, in geloofsachtergrond, in beleving en nog meer. De gesprekken gaan niet over jouw of mijn theologische mening. Wel over God, en over Jezus, en over de Geest, en hoe we met Hem te maken hebben gekregen in ons leven. En waarschijnlijk ook over hoe lastig we het soms vinden in Hem te geloven. Het is je / iemands eigen verhaal.

-Een verhaal bestaat uit gebeurtenissen, gevoelens en ervaringen die op een bepaalde plaats en moment hebben plaatsgevonden.

-LUISTER en VRAAG naar de betekenis van het verhaal voor de verteller, maar die kiest zelf wat hij of zij daar over wil zeggen.

Gespreksleiders*, mensen van vrede in huizen van vrede!

Om het geloofsgesprekken te kunnen voeren is het goed dat iemand het gesprek gaande houdt en ervoor zorg draagt dat ieder tot zijn recht komt, ‘mensen van vrede’ zoals in Lukas 10:5 En welk huis u ook binnengaat, zegt eerst: Vrede zij dit huis. En als daar een zoon van de vrede is, dan zal uw vrede op hem rusten, maar zo niet, dan zal die op u terugkeren.

Dit zijn mensen die als gespreksleider het geloofsgesprek zo weten aan te snijden dat het tot een open en belangstellend gesprek tussen mensen komt, waarin mensen naar elkaar luisteren zonder elkaar te beoordelen. Mannen en vrouwen die verlangen naar eenheid van ‘het lichaam van Christus’ zoals Jezus zelf in Zijn gebed heeft verwoord:

……opdat zij allen één zijn, zoals U, Vader, in Mij en Ik in U, opdat ook zij in ons een zijn, opdat de wereld gelooft dat U Mij hebt gezonden.(Johannes 17:21)

Herken je jezelf in deze tekst? Meld je dan aan als gespreksleider en organiseer zelf het geloofsgesprek in jouw dorp of stad. Je postcode en motiverende tekst worden zichtbaar op de kaart van Nederland waar deelnemers zich rechtstreeks aanmelden via jouw eigen mailadres.

Klik hier om je aan te melden als gespreksleider

TOOLKIT

De ‘tookit’ is gevuld met ‘gereedschappen’ die te gebruiken zijn als hulpmiddel om het geloofsgesprek te voeren of te ondersteunen.

200x142 samen op welke manier

RICHTLIJNEN: Zo is er een document met richtlijnen voor het geloofsgesprek: Richtlijnen GiG

JE GELOOF LEREN DELEN: 8 Geloofsvragen en korte instructie:Geloofsgesprek instructie en vragen.

 

 

 

SPEL: Samen met de Evangelische Omroep en V.O.F. Vindingrijk, is het Geloof en een Hoop Liefde spel ontworpen waarmee je op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek kunt komen over levens- en geloofservaringen. Te verkrijgen (zolang de voorraad strekt) via o.a. de christelijke boekhandel en de webshop van V.O.F. Vindingrijk: webwinkelvindingrijk.nl

Lees meer…

 

 

BOEK: Een boek dat we van harte aanbevelen is de “De verhalen kathedraal” van Charissa Bakema. Speciaal voor Geloof in Gesprek heeft Charissa een inlegvel toegevoegd: Inlegvel De verhalen kathedraal

Zie ook: www.broedgebied.nl/verhalenkathedraal MyStory.me Het platform voor het delen van jouw geloofsverhaal! Ga naar: mystory.me en vertel je verhaal. Lees verder…

 

 

 

 

 

 

* Stichting Geloofsgesprekken is niet aansprakelijk en/of verantwoordelijk voor de kwaliteit van de gespreksleiders.